RomanianEnglish
Romania, Bucuresti


Scurt-metrajul APELE TAC (cu titlul international SILENT RIVER), regizat de Anca Miruna Lazarescu, a fost selectionat in competitia de scurt-metraje a Festivalului International de Film de la Berlin. Filmul este o co-productie Filmallee Germania - Strada Film Romania si ii are in rolurile principale pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu si Patricia Moga.

Filmarile au fost realizate cu sprijinul Politiei de Frontiera si al Primariei din localitatea Eselnita, in zona Orsova. Au fost necesare recrearea epocii comuniste (cu ajutorul scenografului Dragos Epure pentru filmarea din Romania) si reconstituirea unei rugi ("nedee" - sarbatoarea sfantului protector al zonei) in cadrul careia localnicii poarta haine traditionale.

Productia a fost realizata si pe clisura Dunarii, presupunand si filmari din apa, atat in Romania, cat si in lacul bavarez Worthsee, din Germania. Imaginea este semnata Christian Stangassinger.

In Romania anului 1986, Gregor si Vali vor sa fuga din tara, trecand Dunarea inot, spre malul sarbesc. Pentru a fi sigur de reusita fugii, Gregor are o singura conditie: Vali trebuie sa isi lase sotia in urma.

Anca Miruna Lazarescu s-a nascut in 1979 la Timisoara si in prezent traieste si lucreaza la Munchen, unde isi pregateste debutul in lungmetraj.

La premiera de la Berlin vor fi prezenti regizorul Anca Miruna Lazarescu, actorul Toma Cuzin si scenograful Dragos Epure. Din partea Strada Film, va fi prezent la eveniment si producatorul executiv, Florentina Onea, alaturi de producatorii germani, David Lindner si Daniel Schmidt.

Strada Film este prezenta pentru a doua oara in competitia pentru scurt-metraj la Festivalul International de Film de la Berlin, dupa ce in anul 2008 a castigat trofeul Ursul de Aur cu O zi buna de plaja, in regia lui Bogdan Mustata.

 

© 2022 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design