RomanianEnglish
Romania, Bucuresti

Despre Noi


 Strada Film a fost înfiinţată în 2004, având ca primă producţie Trafic de Cătălin Mitulescu. Acest scurtmetraj a câştigat Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes. De atunci, Strada Film a mai produs alte lungmetraje de succes: Ryna de Ruxandra Zenide şi Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii de Cătălin Mitulescu, care a câştigat la Cannes Premiul pentru Interpretare Feminină în 2006 şi Eu când vreau sa fluier, fluier, debutul lui Florin Şerban, câştigător al Marelui Premiu al Juriului, Ursul de Argint şi al Premiului Alfred Bauer la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu, selectat in 2011 în secţiunea Un Certain regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

În anul 2013, Strada Film a produs primul film de lung metraj al lui Bogdan Mustaţă, Lupu , care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sarajevo.

 

De-a lungul anilor, Strada Film şi-a extins activitatea în producţia de scurtmetraje, cum ar fi O zi bună de plajă de Bogdan Mustaţă, câştigator al Ursului de Aur la Festivalul Internaţional de Film Berlin 2008, şi Solitudes, în regia lui Liova Jedlicki cât şi în documentare - Lumea în pătrăţele de Ivana Mladenovic şi Toto şi surorile lui (o co-producţie HBO România ) în regia lui Alexander Nanau, în prezent în post-producţie - devenind una dintre principalele case de producţie de film din România.

 

© 2019 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design