RomanianEnglish
Romania, Bucuresti

Despre Noi


 Strada Film a fost înfiinţată în 2004, având ca primă producţie Trafic de Cătălin Mitulescu. Acest scurtmetraj a câştigat Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes. De atunci, Strada Film a mai produs alte lungmetraje de succes: Ryna de Ruxandra Zenide şi Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii de Cătălin Mitulescu, care a câştigat la Cannes Premiul pentru Interpretare Feminină în 2006 şi Eu când vreau sa fluier, fluier, debutul lui Florin Şerban, câştigător al Marelui Premiu al Juriului, Ursul de Argint şi al Premiului Alfred Bauer la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin şi Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu, selectat in 2011 în secţiunea Un Certain regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

În anul 2013, Strada Film a produs primul film de lung metraj al lui Bogdan Mustaţă, Lupu , care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sarajevo.

 

De-a lungul anilor, Strada Film şi-a extins activitatea în producţia de scurtmetraje, cum ar fi O zi bună de plajă de Bogdan Mustaţă, câştigator al Ursului de Aur la Festivalul Internaţional de Film Berlin 2008, şi Solitudes, în regia lui Liova Jedlicki cât şi în documentare - Lumea în pătrăţele de Ivana Mladenovic şi Toto şi surorile lui (o co-producţie HBO România ) în regia lui Alexander Nanau, a avut premiera la San Sebastian Film Festival si a primit deja numeroase si prestigioase premii printre care Zurich, Namur, Warsaw International Film Festival, Dok Leipzig Film Festival.

 

In 2016 Strada Film a produs Dincolo de calea ferata in regia lui Catalin Mitulescu, film castigator al premiului mentiune speciala la Festivalul International de film Karlovy Vary, si filmul La drum cu tata in regia Anca Miruna Lazarescu, castigator al premiul pentru cel mai bun film la Munhen International Film Festival si participant in competitie in festivaluri ca Moscow IFF, Tallin Black Nights, Goa, Torino, Goteborg si Toronto.

In prezent Strada Film a finalizat al patrulea film al lui Catalin Mitulescu, Heidi, care va avea premiera intenationala in cadrul festivalului de film Sarajevo 2019.

© 2024 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design