RomanianEnglish
Romania, Bucuresti


Scurt metrajul Muzica în sânge, ce-l are ca protagonist pe Lele, băiatul de 11 ani, noua stea a manelelor, este răsfățatul festivalurilor internaționale.

Filmul a mai primit săptămâna aceasta încă două premii importante, Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de scurt metraje de la Cottbus și Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film la Seoul.

Alături de Lele, în Muzica în sânge apar Andi Vasluianu și Dorotheea Petre dar și producătorul muzical al lui Lele, Dan Bursuc.


Scurtmetrajul regizat de Alexandru Mavrodineanu a mai fost selecționat în Competiția Internațională a Festivalului de film de scurt metraj Clermont Ferrand de anul acesta, una dintre cele mai importante competiții mondiale de filme scurte, supranumit și Cannes-ul scurt metrajului. În palmares se adaugă și premiile BeTV Award și Mențiunea specială a juriului pentru coloană sonoră de la Festivalul Internațional de film Bruxelles (Belgia); Cel mai bun film românesc la Festivalul Internațional de scurt metraj Next, (București, România) cât și Cea mai bună coloană sonoră la Festivalul Internațional de scurt metraj La boca del Lobo (Madrid, Spania).

Aparițiile inedite ale lui Lele și Dan Bursuc sunt legate de subiectul muzical al filmului. O parte din filmări au fost realizate chiar în casa lui Bursuc.

Noaptea, Petre e paznic la un garaj de autobuze de la marginea Bucureștiului, iar ziua se ocupă de fiul său Robert, despre care crede că e talentat și că are muzica în sânge. El obține o audiție la un faimos producător de manele (Dan Bursuc) care a lansat cu succes carierele unor copii. La audiție tatăl și fiul sunt aproape de visul lor. Lucrurile nu merg așa cum se așteptau dar câteodată, însă, fericirea vine de la lucruri mai aproape de noi. Pe drumul spre casă Petre descoperă că fiul său are cu adevărat muzica în sânge.

Filmul este produs de Strada Film cu sprijinul CNC în coproducție cu Premium Films din Franța, cu participarea programului “Decade of Roma Inclusion 2005-2012”, o inițiativă a Open Society Institute, TVR, France 3, Region Provence – Alpes - Cote d’Azur și Millenium Bank.

© 2022 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design