RomanianEnglish
Romania, Bucuresti


 George Pistereanu a fost nominalizat de catre Academia Europeana de Film, la sectiunea Cel mai bun Actor Eruopean, pentru rolul sau din "Eu cand vreau sa fluier, fluier".George este al doilea actor roman nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film (dupa Dorel Visan, in 1988, pentru Iacob, in regia lui Mircea Daneliuc), numite si Oscarurile europene.

Alaturi de George, sunt nominalizati patru alti actori printre care si Ewan McGregor, pentru rolul sau din Ghost Writer, in regia lui Roman Polanski.

De-alungul timpului, acest premiu a fost acordat unor actori ca Roberto Benigni, Javier Bardem si Daniel Auteuilt.

Anuntarea castigatorilor va avea loc pe 4 decembrie 2010, in cadrul galei de decernare a premiilor de la Tallin, unde George va fi prezent.

George Pistereanu este student in anul 2 la sectia Actorie a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti si tocmai a terminat prima parte a filmarilor pentru Loverboy, noul film regizat de Catalin Mitulescu, in care joaca un tanar de 20 de ani din Harsova, care cucereste fete, le face sa se indragosteasca de el si le vinde.

Prin talentul lui, George si-a castigat un public cu "Eu cand vreau sa fluier, fluier", iar in "Loverboy" face un rol cu totul diferit. Ne bucuram sa lucram cu astfel de actori. Pentru Strada Film, aceasta continuitate a unor actori in roluri principale reprezinta o miza importanta, a declarat Catalin Mitulescu.

 

© 2022 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design