RomanianEnglish
Romania, Bucuresti


 "Loverboy", cel mai nou film regizat de Catalin Mitulescu, cu Ada Condeescu si George Pistereanu in rolurile principale, va fi lansat in cinematografele din Romania pe 7 octombrie. 

Premiera oficiala a filmului va avea loc joi, 6 Octombrie, incepand cu ora 19.30, la cel mai nou cinema din Bucuresti, Grand Cinema Digiplex, unde va fi prezenta intreaga echipa.

Lungmetrajul regizat de catre Catalin Mitulescu a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, la categoria Un Certain Regard. La Festivalul de Film de la Sarajevo, Ada Condeescu a primit premiul de cea mai buna actrita pentru rolul sau din "Loverboy", iar la Pristina Film Festival, in Kosovo, George Pistereanu a primit Zeita de Aur pentru cel mai bun actor, Loverboy primind si Zeita de Aur pentru cel mai bun film

"Povestea din «Loverboy» a fost o provocare pentru mine. Am încercat sa inteleg ce inseamna sa traiesti la limita, sa risti permanent si asta cred ca nu tine de o anumita varsta, ci are legatura cu lupta care exista dintodeauna intre barbat si femeie", a declarat Catalin Mitulescu, regizorul filmului.

"Loverboy" este singurul film romanesc selectat in acest an la European Film Awards. Acesta a intrat in lista celor 45 de filme europene din marea competitie pentru premiul cel mare - Oscarul european. Anuntarea castigatorilor va avea loc pe 3 decembrie la Berlin in cadrul celei de-a 24 editie a European Film Awards.

 

© 2022 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design