RomanianEnglish
Romania, Bucuresti

Scurt metrajul Muzica în sânge de Alexandru Mavrodineanu, participant la festival în sectiunea Short is good, a câstigat Premiul publicului, în valoare de 1000 de euro. Este cel de-al doilea premiu obtinut de un film românesc la Festival on Wheels, după trofeul Taurul de Aur primit anul trecut de Politist-adjectiv, regia Corneliu Porumboiu. Anul acesta marele trofeu a revenit filmului belgian Illegal de Olivier Masset-Depasse.

A XVI-a editie a festivalului de filme europene Festival on Wheels s-a desfăsurat în perioada 3-19 decembrie în trei orase din Turcia - Ankara, Artvin si Ordu. Organizat din 1995 de către Asociatia de Cinematografie din Ankara si membru al European Coordination of Film Festivals, festivalul a fost gândit de la prima editie ca un eveniment de prezentare a filmelor europene si turcesti cinefililor din diverse orase ale Turciei. In ultimii cincisprezece ani festivalul a vizitat Ankara, Baku (Azerbaijan), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Drama (Grecia), Eskişehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Kars, Kayseri, Malatya, Mersin, Samsun, Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), Tbilissi (Georgia), Van, Skopje (Macedonia).

Scurt metrajul Muzica în sânge de Alexandru Mavrodineanu este produs de Strada Film cu sprijinul CNC, în coproducţie cu Premium Films şi Les Films Promenades din Franţa.

sursa: hotnews.ro

© 2022 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design