RomanianEnglish
Romania, Bucuresti


Sursa articolului: Bucharest Herald

 George Piştereanu, interpretul rolului principal din lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm (17 - 28 noiembrie), informează Mediafax. Pentru acest premiu, Piştereanu a concurat cot la cot cu Ewan McGregor, nominalizat pentru rolul din "Ghost Writer". Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" va fi lansată în cinematografele din Suedia pe 3 decembrie, fiind achiziţionată de către distribuitorul Folkets Bio.

"Ne-a convins că dilema lui este reală, obligându-ne să îi înţelegem acţiunile disperate. Interpretarea lui ne-a lăsat fără cuvinte", se arată în motivaţia juriului. George Piştereanu a ridicat trofeul în cadrul galei de premiere, desfăşurată sâmbătă seară.

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" este propunerea României la premiile Oscar 2011. De asemenea, filmul este nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene - EFA Discovery Award, ce va fi acordat pe 4 decembrie la Tallinn.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, el primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

© 2022 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design