RomanianEnglish
Romania, Bucuresti


Eu cand vreau sa fluier, fluier, a primit premiul Steaua de Argint pentru cea mai buna regie - Florin Serban la editia de anul acesta a Festivalului de Film European Cinedays, Macedonia. In plus, George Pistereanu a fost recompensat cu premiul special pentru Cel mai bun actor in rol principal.

Juriul a ghost compus din Dl. Sanjin Pejkovic, critic de film si lector universitar, Dl. Vlatko Galevski, critic de film si Dl. Nicolas Gaster, regizor.

Motivatia juriuliului:

"Acest film ilustreaza relatia complexa dintre individ si colectivitate intr-un sistem represiv; faptul ca fiecare decizie pe care o luam in viata poate avea consecinte. Acest film nu raspunde, ci pune in discutie raspunsurile existentiale pe care fiecare dintre noi le cauta la un moment dat. Cum putem trai in felul in care ne dorim, fara sa ii ranim pe cei din jurul nostru?"

Premiul i-a fost acordat la festivitatea de inchidere a festivalului, Excelentei Sale, Dr. Adrian-Stefan Constantinescu, ambasadorul Romaniei in Macedonia.

DESPRE FESTIVAL

La initiativa celebrului regizor spaniol, Pedro Almodovar si a lui Vivien Reading, membru al Asociatiilor Europene, traditia filmului a fost celebrata pentru prima oara intre 15 si 24 Noiembrie 2002 prin Manifestation CinEd@ys, Europe.

De-a lungul istoriei sale, CinEd@ys a gazduit cele mai incitante opere ale cinematografiei europene contemporane si numeroase nume eminente ale filmului european.

© 2023 Strada Film

Tel +4021 411 80 99 | email contact@stradafilm.ro

web design